Právě je úte 30 dub 2024, 5:59

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: problém s propojením 2 pc pomocí routeru
PříspěvekNapsal: čtv 03 črc 2008, 20:45 
Offline

Registrován: čtv 03 črc 2008, 20:31
Příspěvky: 2
Dobrý den. Potřeboval bych prosím poradit. Mám připojení přes fast ethernet adaptér s anténou na baráku a chtěl bych propojit dva pc,aby na obou šel internet. Koupil jsem router smc7904brb. Nicméně použitý a tudíž vůbec netuším jak ho nakonfigurovat. pokud to vše připojím,tak na obou pc to píše: připojen k místní síti,ale net neběží. Nejsem náhodou vůl a nehraje tam roli to, že se jedná o modem adsl? Opravdu tomu nerozumím, takže fakt nevím jak to udělat. Chtěl bych,aby to chodilo i bez toho, aby byly oba pc zaplé. Nezávisle na sobě. Mockrát děkuji za radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 03 črc 2008, 21:21 
Offline

Registrován: úte 25 pro 2007, 8:22
Příspěvky: 744
Ano, jedná se o ADSL modem a problém může být a bude asi právě v modemu. Pro vyřešení Vašeho problému je tu málo informací. Nejvhodnější je řešit problém s Vašim providerem. V tito chvíli Vám mohuporadit pouzeto, ať zkusíte ping například na seznam. Kolik se ztratí paketů? To, že nevidíte www stránky, neznamená, že nejste připojen j internetu. Vidíte navzájem oba PC v síti?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04 črc 2008, 11:20 
Offline

Registrován: čtv 03 črc 2008, 20:31
Příspěvky: 2
Ano pc v síti vidím. Modem jsem přepojil tak, že jsem vynechal zdířku na adsl připojení a propojil jsem obě pc pouze přes zdířky LAn,do které jsem zapojil i kabel přímo z internetové antény. Tudíž by už neměl být problém v modemu, ale spíš v nastavení 2hého pc. Na prvním jsem již net rozchodil. Myslel jsem,že půjde sdílet internet aniž bych potřeboval od providera druhou IP adresu, ale asi jsem se zmýlil. Měl jsem za to,že to pouze zpomalí obě připojení, ale bude to chodit. Jak jsem psal moc tomu nerozumím,takže s tím pingem a pakety jste mě zaskočil, ale moc děkuji za radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 04 črc 2008, 16:36 
Offline

Registrován: úte 25 pro 2007, 8:22
Příspěvky: 744
Opravdu může záležet na providerovi. Svého času jsem měl povolenou IP adresu, kterou mi provider přidělil, po přechodu k druhému se registrovala Mac adresa. Pak jsem se sním domluvil na úplně jiném připojení. Mám malou domácí síť a mohu si připojit kolik PC chci. Jen musím znám jméno sítě.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 15 pro 2008, 12:52 
Offline

Registrován: pon 15 pro 2008, 12:50
Příspěvky: 2
Dobrý den, zajímalo by mne, jakými způsoby je možno připojit notebook k internetu. V domě již máme jeden počítač, který je připojený k internetu přes kabel. Provozovatel tvrdí, že je nutné zakoupit wifi router. Ale bylo by možné připojit i notebook přes kabel? Je nutné kupovat wifi router? Jaké jsou tedy možnosti a prosím o co nejpodrobnější popis. Jsem úplný amatér a podle složitějších návodů nejsem schopna to dát dohromady. předem díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 12 led 2009, 16:32 
Offline

Registrován: sob 10 led 2009, 16:22
Příspěvky: 8
Pokud máte ADSL internet a máte router, je možnost že router bude mít výstup pro více PC. Většinou bývají 4. Pak není problém notebook připojit klasickým síťovým kabelem (teda přesněji UTP kabel s RJ-45 konektory,prostě ten kterým máte připojen už stolní počítač. Zmiňuji se o tom proto, že když jsem v obchodě s PC technikou chtěl po prodavači síťový kabel,chtěl mi prodat kabel na 220V co se připojuje do el. sítě :roll: , tak aby jste nedopadla obdobně :lol: ).
Pokud router nemáte,nebo nemá další výstupy - je potřeba koupit další síťový prvek.
Nyní jsou dvě možnosti : Když by vám stačilo mít notebook připojený kabelem,je potřeba koupit switch (něco jako rozdvojka pro internet). Tato varianta je levnější. Ale dle svých zkušeností vám silně doporučuji zvolit bezdrátovou variantu - Wifi-router . Možnost sednout si kdekoliv jen s notebookem, bez jakýchkoliv drátu a být on-line je dost návyková věc 8)
Podle mě cenový rozdíl nebude tak drastický a požitek stojí za to.
Rozhodnutí je na Vás.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO