Právě je pon 05 pro 2022, 11:13

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Počítač se mi sám vypíná!
PříspěvekNapsal: pát 21 pro 2007, 20:59 
Offline

Registrován: pát 21 pro 2007, 20:54
Příspěvky: 4
Dobrý den, mám takový problém s mojím počítačem. Když sním pracuji ve smyslu práce tak je vše OK. Ale pokud si jdu zahrát ňákou hru tak po ňáké době se mi pc vypne bez jakehokoli upozornění, prostě se v okamžiku vypne. Když jsem ho zformatoval tak problém nepřestal. Nevím čím to může být. Může mi někdo prosím pomoct? Předem děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 25 pro 2007, 8:24 
Offline

Registrován: úte 25 pro 2007, 7:22
Příspěvky: 744
Co to je ve "smyslu práce"? Třeba renderování grafiky? "vypne se", znamená úplné vypnutí nebo jen "modrou smrt"? Co to je "ňáka hra"? Pasians nebo NHL? Proč se ptám, souvisí to z výkonem? Možné příčiny
1. vadná RAM, nebylo by na závadu otestovat
2. v případě modré smrti třeba ovladač grafiky
3. viry?
4. je dostatečný zdroj?
5. jaká je velikost HD?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: úte 25 pro 2007, 10:54 
Offline

Registrován: pát 21 pro 2007, 20:54
Příspěvky: 4
No tak už vím co způsobuje vypínání mého počítače. V biosu je nastaveno, že při 65°C se pc vypne kvůli přehřátí. A nevím proč ale teplota je špatně měřena. Nevím jestli vadné připojení nebo co, ale už při zapnutí se mi teplota zobrazuje v biosu CPU 55°C což si myslím že je opravdu blbost. Můžete mi teda poradit co mám s tímhle dělat ?? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: čtv 27 pro 2007, 19:08 
Offline

Registrován: úte 25 pro 2007, 7:22
Příspěvky: 744
Jenom se chci přesvědčit:
po zapnutí počítače je tam 55°C. Je ten procesor opravdu studený? Třeba když zapnete PC ráno (tím nemyslím, po propařené noci). Já měl ráno 18°C, po několika vteřinách tam bylo už 24°C. Za pár minut už přes 35°C. A to jsem měl jen zapnutý BIOS. Tedy žádné zatížení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 28 pro 2007, 12:02 
Offline

Registrován: pát 21 pro 2007, 20:54
Příspěvky: 4
Ne počítač byl celou noc vyplý. A ihned po zapnutí pc jsem najel do BIOSU a zkontroloval teplotu a teplota byla 55°C, což není možné a procesor byl studený. A asi za pul hodiny se teplota vyšplhala na 70°C. (podle toho měření, kterému nevěřím)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 30 pro 2007, 22:39 
Offline

Registrován: ned 30 pro 2007, 21:59
Příspěvky: 65
Bydliště: Liberec
Dobry vecer,
jestly je ta teplota skutecna, je to alarmujici. PC se Vam vypina protoze se Vam prehriva nejaky komponent. Nejcasteji to byva CPU nebo VGA, ale setkal jsem se i s pripady kdy se prehriva chipset na zd. Kdy se Vas problem poprve objevil?

_________________
MSI P35 Neo 2
Intel E4500 2666 Mhz, 2MB
2047 MB RAM DDR II 960 Mhz A-DATA
MSI nVidia GeForce 8600
WD 250GB 16 MB
Seagette 160 GB 8 MB
USB Lampicka :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 31 pro 2007, 1:09 
Offline

Registrován: úte 25 pro 2007, 7:22
Příspěvky: 744
To Fox_Pinda : Zajímavé je, že ihned po zapnutí. To by měla být teplota procesoru v podstatě pokojová. Při spuštění PC odskok do BIOSu, kolik vyvine tepla? Já mám na starém PC přetakt o 20% a nehřeje se.

Takže bych toviděl následovně
1. Neměnil jste procesor?
2. Mohl odejít procesor
3. vadný zdroj


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 31 pro 2007, 8:35 
Offline

Registrován: pát 21 pro 2007, 20:54
Příspěvky: 4
Dobrý den, Všem přeju krásný Nový rok!
No problém začal před rokem a pár měsíci. A to tím, že jsem rozbalil nějaký podivný soubor a přitom se mi sekl počítač. A od te doby mi to dělá tohle. Při hraní nějaké hry se mi proste vypne po nějaké době PC(nyní už ne, protože jsem to vypináni deaktivoval). V počítači problém nevydím, aspoň myslím. Mám zato, že v tom soubouru byl naký prográmek, který napadl BIOS a toto mi dělá, ale fakt nevím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pon 31 pro 2007, 13:09 
Offline

Registrován: ned 30 pro 2007, 21:59
Příspěvky: 65
Bydliště: Liberec
Dobry den, taky preju Happy new year.
Mate scela pravdu. Existuje vir, ktery napadne Vase data na disku a potom jeste BIOS. V takovem pripade by se Vam zobrazila modra smrt a v ni by byla vypsana chyba. Ze by to bylo tim souborem je malo pravdepodobne. Po zapnuti neni teplota CPU nijak vysoka, mela by byt priblizne + 10C, ale jestly je teplota takova, jakou pisete tak dochazi k paleni teplovodive pasty a to neni vubec dobre. Ale to neresi stale nas problem. Pricin muze byt mnoho a neni se moc za co "chytit". Muze to delat zdroj, ktereho vypne prepetova ochrana. Ale existuji urcite i jine programy, ktere Vam "zmatou" bios. Stahnete si Core temp a poradne si zahrajte. Alespon 2 hod hrajte a poslete nam sem teploty, ktere jste nameril.

_________________
MSI P35 Neo 2
Intel E4500 2666 Mhz, 2MB
2047 MB RAM DDR II 960 Mhz A-DATA
MSI nVidia GeForce 8600
WD 250GB 16 MB
Seagette 160 GB 8 MB
USB Lampicka :-D


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Počítač se mi sám vypíná!
PříspěvekNapsal: ned 06 bře 2011, 13:53 
Offline

Registrován: ned 06 bře 2011, 13:47
Příspěvky: 1
Dobrý den.
Mám stejný problém jako FuCx, ale nevím jak se dostat do BIOSu a deaktivovat vypínání PC. Když jsem si koupil notebook měl jsem teplotu PC kolem 20C, ale teď když si zapnu notebook většinou mám teplotu PC kolem 50C. Když jsem jenom na internetu, píšu si něco do školy.. tak je to v pohodě, ale když si zapnu hru např. Assassins Creed II tak se mi tak za 15min vypne PC. Chtěl bych se zeptat jestli nevíte co bych s tím mohl udělat. Předem děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Počítač se mi sám vypíná!
PříspěvekNapsal: ned 06 bře 2011, 19:05 
Offline

Registrován: ned 06 bře 2011, 18:56
Příspěvky: 2
Vyměnil bych pastu mezi chladičem a CPU! Mně to pomohlo! Pasta od výrobce býva na h...o


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Počítač se mi sám vypíná!
PříspěvekNapsal: sob 08 led 2022, 20:29 
Offline

Registrován: sob 08 led 2022, 16:14
Příspěvky: 1
Dobrý den, mám stejný problém a chtěl bych se zeptat, kde jste to v tom biosu našel.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO