Právě je stř 24 dub 2024, 9:04

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Co dělat, když... ...se notebook nechce restartovat
PříspěvekNapsal: stř 09 bře 2016, 23:04 
Offline

Registrován: ned 28 čer 2015, 11:40
Příspěvky: 1
Dobrý večer,

na svůj notebook TOSHIBA Satellite Pro U300 jsem si nainstaloval WIndows 8 Core 64-bit (64-bit proto, že jsem si před několika měsíci přidal 4GB RAM a 32-bit neumí adresovat více jak 4GB paměti, ale to asi víte...).Ve Windows se však vyskytuje zvláštní chyba (ona se vlastně vyskytuje ve všech 64-bitových Windowsech, které jsem na ten notebook zkoušel dát).

Nejprve vám popíši, jak na tom notebooku probíhá restart normálně:

jsem na ploše > ALT+F4 > "Restartovat" > Enter > objeví se klasická obrazovka "Restartování" s přesýpáním kuliček > notebook se vypne a po asi 3 s se opět zapne > logo > boot > zamykací obrazovka > přihlášení > Metro

Říkejte si co chcete, ale pokud by vás napadlo, že to vypnutí a zapnutí je nějaká chyba, tak není, je to úplně normální. Někdy se však notebook nerestartuje:

jsem na ploše > ALT+F4 > "Restartovat" > objeví se klasická obrazovka "Restartování" s přesýpáním kuliček > zhasne obrazovka a potom "the end," zůstane to viset a nic dalšího se nestane, můžu čekat klidně hodinu a nic.

Ovšem teď ten oříšek: různě jsem to testoval, kdy to dělá a kdy ne: pokud počítač nastartuju a potom dám hned "Restartovat," tak to normálně jde a zase to najede, ale pokud to nastartuju, dám do režimu spánku a když dám potom "Restartování," tak to právě začne viset. Ovladače všechny nainstalované mám.

Nevíte prosím, kde by mohl být problém? Už jsem z toho zoufalý, tak doufám, že mi nějaká dobrá duše pomůže. Děkuji všem předem za pomoc, Jakub Michálek.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Co dělat, když... ...se notebook nechce restartovat
PříspěvekNapsal: pon 14 bře 2016, 10:49 
Offline

Registrován: ned 16 lis 2014, 12:20
Příspěvky: 43
Podle mně jde o kombinaci HW a SW. Na některých PC to prostě tak dělá. I notebook mojí přítelkyně se takto projevuje. Přitom HW i SW je v pořádku. Nezbývá než pokud byl notebook v režimu spánku, tak jej nerestartovat, ale rovnou vypnout a zapnout. Zase tak často snad není nutné PC restartovat, tak jednou či dvakrát za den se to dá přežít. Pokud ale chceš hledat, tak se ponoř do Prohlížeče událostí. Podle mně jde ale o kombinaci HW a SW, takže stejně nepomůže. Ještě by šlo zkusit upravit registry, ale pokud člověk neví přesně kde a co, tak to není dobrý nápad do nich zasahovat.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron


Powered by phpBB © phpBB Group
Český překlad – phpBB.cz
phpBB SEO