|
Zdravím, bratr má problém se svým notebookem HP 4710s (Windows 7 64bit). Když se pokusí otevřít Průzkumníka/Tento počítač, Ovládací panely apod., tak mu PC zatuhne a je třeba jej natvrdo restartovat. Jediné, co může udělat je otevřít si internetový prohlížeč (v tom mu PC nezamrzne) a možná ještě pár dalších programů. Ve stavu nouze mu to nedělá. K notebooku se dostanu až zítra, prozatím jsem mu poradil několik věcí, které udělal, ale nepomohly:
1. Obnovení systému z data před těmito problémy - bohužel nejstarší bod obnovy má ze dne, kdy už problém nastal 2. Proscanovat PC antivirem - Avira nic nenašla 3. Proscanovat PC kvůli možném spywaru/malwaru - AdAware, Spyware Terminator, Spybot Serch&Destroy, apod. .. nepomohlo 4. msconfig a v Po Spuštění zrušit vše co není nezbytně důležité - nepomohlo 5. Zkusit opravit systém instalačním DVD - nepomohlo 6. Prohlédnou prohlížeč událostí pro případnou nápovědu - nic použitelného (jen že byl windows neočekávaně ukončen)
Co byste poradili udělat? Mám v plánu zkusit flashnout BIOS a proscanovat registry kvůli případným chybám. Dále bych možná zkusil odstranit aktualizace Windows, které byly provedeny v den, kdy windows začal zatuhávat (nebylo by to poprvé, kdy jsem se setkal s tím, že po windows update přestalo PC/NTB fungovat). Možná ještě nějaký test HDD.
Co jiného udělat? Díky
|