Právě je stř 23 kvě 2012, 9:25

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Zamrzající nová PC sestava
PříspěvekNapsal: pon 23 úno 2009, 21:40 

Nechal jsem si od známého sestavit nový PC, standardní sestava doplněná o TV kartu, základní deska MSI, AMD Athlon 64 LE-1640, RAM 2 GB DDR 800 MHz, HDD Seagate Barracuda 7200.11. Zpočátku se stávalo, že ani nenaběhly Windows (Vista), hlásilo to disc read error, později replace system disc. Systém pak občas naběhnul, teď už pokaždé naběhne, ale po kratším či delším čase zamrzá. Provedl jsem kontrolu disku pomocí HDTune, nenašlo mi to vadné sektory. Dále jsme zkoušeli vyměňovat kabely, RAMky, připojit jiný harddisk (ale vzhledem k jinému nastavení se PC sám restartoval), updatoval jsem ovladač desky, provedl bootovací test RAM pomocí MemTestu, nic nepomohlo. Windowsy teď tedy najíždění bez problémů, ale většinou zamrznou tak, že nelze nic dělat, občas jen hýbat myší kurzorem. Při najíždění se z PC (možná z HDD) ozve pšoukavý zvuk jakoby odněkud unikl vzduch.
Poraďte jakoukoli diagnostiku nebo test, jak zjistit poruchu, díky.

Předmět příspěvku: rada
PříspěvekNapsal: ned 05 črc 2009, 13:41 

Pokud je tento problem stale aktualni, zkus se podivat kolik ma teplotu procesor?zda se ti neprehriva. A zda se ti toci vetracek u grafiky.

Předmět příspěvku: Ukončení tématu
PříspěvekNapsal: ned 05 črc 2009, 20:52 

Omlouvám se, že jsem diskusi neukončil již dříve, holt se tu nic nedělo :-). Problém je vyřešen- byl vadný harddisk, vyměnili ho v reklamaci. Ještě jsem si potom zabojoval s nefunkční integrovanou síťovou kartou a s bezdrátovou myší, ale teď už všechno šlape.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]