Právě je stř 23 kvě 2012, 8:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Tma...nefunkční displej??
PříspěvekNapsal: pát 21 bře 2008, 8:49 

Mám rok starý notebook značky Acer. Bohužel mi propadla před měsícem záruka (nechápu, jaktože jí mám jen roční) a ouha, hned problém...a bojim se, že bude velký. To jsem takhle spala, běžel počítač, běžel šetřič obrazovky a když se probudím...tma. Obrazovka prostě nefunguje. Tak jsem počítač vypla, zapla a jen to problikne a tma.... počítač normálně funguje, naběhne, všechno...když se podívám zespoda, tak jsou vidět trošičku obrysy toho, co je na obrazovce, ale prostě tma. Co to je? Proč to je? Co se stalo? A co udělat, aby to tak nebylo? Prosíííím, poraďte! Děkuju...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: pát 21 bře 2008, 15:18 

Ahoj,
vyzkoušej nabůtovat z DVD mechaniky či co tam máš a pokud to ovládáš.Je možné že něco smazalo zavaděč grafiky.Pokud tedy vůbec naběhne černá obrazovka s ůdaji o bůtování. Pokud funguje černá infoobrazovka,nainstaluj-resp.přeinstaluj systém,složky s daty ti zůstanou zachovány,nesmíš zadat format,jen opravu.napiš,Míra.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 22 bře 2008, 20:29 

ahoj míro, dík za snahu mi poradit. Moc tomu nerozumim, netušim, co je to bůtovat, jsem pouhý uživatel... ale asi jsi mimo. Grafika mi normálně funguje, spíš mi asi nefunguje podsvícení nebo tak něco. Když na obrazovku svítím lampičkou, tak to tam vidim. Počítač naběhlý, vše tak jak má. Jen na to prostě neni vidět.... :(

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 23 bře 2008, 17:13 

Asi bude problém s napájením podsvícení a to je na opravnu,ze zákona je zár.doba dva roky tak se informuj u vás na čoi,jestli tě netahají za nos a potom případně uplatni zár.dobu.Internet máš,tak si vyhledej čoi ve vašem městě či okresu.Na internetu najdeš i obchodní zákoník v soboru PDF free. Zadáš tato slova do vyhledávače a máš to.....

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 23 bře 2008, 20:00 

No, ono s tou zárukou je to zvláštní... protože dle www.acer.cz a jeho záručních podmínek pro můj notebook (který jsem koupila před 1. 4. 2007, od kdy je záruční doba 2 roky) píšou celosvětovou záruku 1 rok. Následně tam ale píšou, že zákonná záruka spotřebitele tímto není dotčena. Takže nevím, jak to mám chápat. Mám nárok na dvouletou? Netušim, jak to tedy je... asi si zavolám na servis Aceru nejdřív.

A co se týče problému s napájením podsvícení? Nevíš, jak by se to opravilo? Někdo mi říkal, že se musí vyměnit celý displej, což by byla drahá záležitost. Nebo myslíš, že to pujde jen opravit?

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 23 bře 2008, 20:07 

s OPRAVOU PODSVÍCENÍ ZKUŠENOST NEMÁM ALE KDYŽ TO JE MIMO ZÁRUKU A NECHCEŠ JE HONIT PŘES ČOJKU TAK SE MŮŽEŠ POKUSIT PODÍVAT,JESTLI NENÍ NĚCO VIDĚT NA TIŠŤÁKU ODLETOVANÉ,NEBO CO,ALE SPÍŠE BYCH TO TIPOVAL NA NĚJAKOU ODEŠLOU SOUČÁSTKU.pOKUD NEJSI ELEKTRIKÁŘ-SLABOPROUD,TĚŽKO TO ODHALÍŠ BEZ PLÁNKU A OSCILOSKOPU.tAK VYZKOUŠEJ RADĚJI ZEPTAT SE V OPRAVNÁCH,NEBO SEHNAT NOVÝ DISPLAY OD VÝROBCE...

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]