|
Dobrý den, mám problém s deskou ASUS P5KPL SE. Při zapnutí PC se ozve asi 5x pípnutí. Došel jsem nato že při spuštění PC se dělá rychlý test součástí a to pípání signalizuje špatné načtení např: Paměti RAM, ale Ramky mám úplně nové 1x 2GB a 1x 1GB stejné frekvence i výrobce.. Když vypojím zdroj elektriky nebo vypnu tlačítko se zadu zdroje a nechám to cca 2hodiny restartuje se mi celý Bios a musím ručně nastavit čas jelikož seto restartuje asi na výrobní datum (rok 2006). Při důkladném zhlédnutí na desku jsem zjistil že Jumper zapojený na konektorech CMOS RESET je v poloze 2-3 tudíš podle vysvětlené tabulce na desce pro reset biosu. Pokud to zapnu na konektory 1-2 pro normální provoz PC se vůbec nezapne. Je možné že baterie pro CMOS je vadná?? Sestavu mám: Celeron 3.06GHZ socket 775, 3GB Ram, 500GB HDD Sata II, Grafika zatím integrovaná 256MB. Jo zrovna se zeptám jestli mi bude bez problému fungovat Nvidia 8600GTS 512MB PCI-E 16X.Počítač mi jako fakčí ale to restartování Bios mě štve i to pípání. Děkuji moc za rady.
|