Právě je úte 22 kvě 2012, 5:17

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Notebook mrzne!
PříspěvekNapsal: ned 24 črc 2011, 12:41 

Čaute!

S mojím notebookom (hp presario CQ62) mám už dlhšiu problémy, konkrétne, mrzne. :?: :?:
Keď robím na skype videohovor, alebo aj obyčajný hovor, keď pozriem viac videí na youtube, keď hrám hru, keď kopírujem viac GB z/do pc z usb, pri zapnutej webkamere... Po cca 15 minútach (niekedy skôr, niekedy neskôr, časy sú rôzne) obrazovka zamrzne, ničím nepohnem a vypnem ho stlačením gombíka. Pred časom sa zobrazilo BSOD a sám sa reštartoval, ale teraz už ani to bsod, len čiste zamrzne. Keď nerobím vyššie uvedené aktivity, beží v pohode. Ako náhle robím hovor cez skype, po určitom časovom intervale (15-20-35-60) minút bez varovania zamrzne, čo je dosť otravné.

Vedeli by ste mi poradiť, na aký problém to poukazuje? Hardware alebo skôr software? Čo mám skúsiť aby sa to dalo bližšie definovať.
Windows je reinštalovaný z partície pre recovery, je to originál. Softwarovo by to malo byť teraz čisté. Ale napriek tomu tieto mrznutia neprestali.
Do opravy mi ho nezobrali, lebo ako naschvál tam im 35 minút počas videohovoru bežal v pohode. Ako som prišla domov, zdochol po 15 minútach. (umelá inteligencia, robí mi to naschvál :evil: )

Ešte musím dodať - mám utilitu na kontrolu teplôt, preocesor a jednotlivé jadrá ukazuje maximálne na 55°C, štandardne 48°C, je vyčistený (vysala som prach cez vetracie otvory), beží na chladiacej podložke. Napriek tomu mrzne...

Předmět příspěvku: Re: Notebook mrzne!
PříspěvekNapsal: sob 06 srp 2011, 15:53 

1. aktualizovat ovladace
2. vycistit softwarove - http://www.piriform.org ccleaner a defragler - jsou zdarma
3. zkontrolovat disk na chyby:
Spuštění nástroje Chkdsk pomocí položky Tento počítač nebo z Průzkumníka Windows

Poklepejte na ikonu Tento počítač a pravým tlačítkem myši klepněte na pevný disk, který chcete zkontrolovat.
Klepněte na příkaz Vlastnosti a pak na kartu Nástroje.
Ve skupinovém rámečku Kontrola chyb klepněte na tlačítko Zkontrolovat. Zobrazí se dialogové okno se skupinovým rámečkem Možnosti kontroly disku.
vyhledat a pokusit se opravit chybne sektory, taknejak se to jmenuje
Pokud mas vic oddilu na hdd, provest na vsech, nejspis bude vyzadovan restart, a je to casove narocne +-1h

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]