Právě je ned 20 kvě 2012, 7:57

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Domácí síť pomooc
PříspěvekNapsal: sob 13 zář 2008, 9:50 

Dobrý den. Snažím se připojit druhe pc k jedne sitove lince. Dělam to tím zpusobem že jsem si koupil křiženy kabel a jednu sitovou kartu navic. Podle návodu na jedne stránce jsem do hlavního PC dal druhou sitovou kartu. Na první sitove karte mam pripojeny internet (internet je pres kabelovou tv) a na druhe sitove karte mam pripojeny krouceny kabel,ktery vede do druheho PC (notebook). Na hlavním PC jsem nastavil na te sitove karte kde mam pripojeny druhy PC (umožnit ostatnim uživatelum v siti využivat internet ....) a na druhem PC jsem nastavil na sitove karte (TCP/IP) "získat adresu ip ze serveru DHCP automaticky". Tohle stálo v návodu ale pořad mi na druhem pc internet nejde.... podle jineho navodu sem oba pc propojil a nasdilel složky to mi fungovalo. ale pořad nevim jak sprovoznit internet na druhem PC. Jestli mi neco chybí v nastavení? Prosim moc o radu... děkuji

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: sob 13 zář 2008, 22:29 

Že nemáte UPC?
Pochopil jsem, že máte kabel do jednoho PC a z něj pomocí druhé síťovky do nitebooku. Jestli ano, nepovažuji to za dobré řešení. Už proto, že budete muset mít zaplé PC, aby jste připojil na net notebook. A co notebook na kabelu?

Předmět příspěvku: domaci sit
PříspěvekNapsal: ned 14 zář 2008, 0:14 

Ne UPC nemam. jo chapete to dobře a vim že musim zapnuty to hlavni pc aby sel net na notasu. ale zatim to je pro me jednodussi reseni nez koupim router časem... ale s tim routrem taky nevim jaky koupit přesně a tak.. jestli je možne ještě nějake jine řešeni bylo by to parada protože bych potreboval internet zapojit co nejdřive na ten notebook. no nevim co stim..

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14 zář 2008, 6:25 

Opravdu ještě jednou přehodnoťte nákup routeru. Je to otázka několika stovek korun. V žádném případě nepotřebujete router v řádově tisíci korunách. Co za to dostanete?
Volný notebook. Můžete s ním chodit po bytě. Nikde žádný kabel, žádná nutnost zapínat PC. Když jsem si pořizoval internet do tehdy nově zrekonstruovaného bytu, má podmínka byla nikde žádný kabel. Vše wifi.
Zkuste se obrátit na Vašeho poskytovatele a pokud je seriozní, určitě Vám poradí s výběrem routeru a i s jeho konfigurací.

Nemáte na routeru, myslím tím tu krabičku, do které máte přiveden internet, více portů?

Dočetl jsem se, že jste nasdílel složky. Nepochopil jsem ale, zda je navzájem vidíte. Myslím tím z PC na notebooku a z notebooku na PC.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14 zář 2008, 10:18 

No tak ja se tedy zkusim s poskytovatelem domluvit jestli by mi neporadil. Ja jen že když mam všechno poruce tak sem to chtěl nastavit na tech pc.. Tak tu krabičku nebo ten modem co tu mam jeste je tam dira a nad ni je napsany USB. To nevim k čemu slouží.. No a moje PC s notebookem komunikuje mam nasdilene soubory a jde mi treba z notebooku otevrit slozka co mam v PC a naopak tohle mi vsechno funguje.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14 zář 2008, 10:26 

jeste jsem chtěl řict že sem to zkoušel i přes switch ten mam taky, ale stejny problem nefungovalo to... pořád mi to hlásilo že ip adresa koliduje s jinou ip nebo tak nějak...

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14 zář 2008, 14:26 

změňte IP adresu. Poslední číslo zvětšete třeba o 10.

Předmět příspěvku:
PříspěvekNapsal: ned 14 zář 2008, 20:52 

Tak konečně se mi to podařilo připojit internet na notebooku. celkem zahadně. akorat sem prohodil kabely a už to šlo nastavit podle nastaveni z internetu.. jednoduše stačilo prohodit kabely v sitovych kartach jako by ta jedna sitovka byla nejaka spatna nebo ja nevim :). Jen by me jeste prosim zajimalo kdyz ziskavam IP adresu z DHCP tak mi tam piše ///Datum zapůjčení adresy IP: 14.9.2008 19:24:17
Zapůjčení adresy IP vyprší: 21.9.2008 19:24:17/// To znamená že za tyden ten internet zas na notebooku nepujde? nerozumim tomuto systemu prosim o vysvětlěni dekuji moc...

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]